Groei is natuurlijk, gebruik dit talent!

Groeien met je bedrijf kan lastig zijn. Zeker als je al een tijdje bezig bent en verneemt dat je toe bent aan andere nieuwe dingen, maar niet goed weet hoe. Je kunt dan veel kennis tot je gaan nemen, altijd goed, maar nog belangrijker is het juist dan om terug te gaan naar jezelf. Want JIJ bent je bedrijf. Jij leid, en inspireert het geheel, en dat doe je allemaal vanuit jouw eigen kracht. Dus als je wilt dat jouw bedrijf verder groeit, als je écht een WINSTgevend bedrijf wil hebben, is jouw onrust eigenlijk een signaal om naar jezelf te kijken en hier te beginnen met groei.

En HOE groei jij? Hoe ontwikkel jij het fijnste, het vlotste, het meest efficiënt? Wat is hierin jouw voorkeur? We hebben hier allemaal een talent voor, simpelweg omdat het overal gewoon is in de natuur om te groeien. Om je op weg te helpen: iedereen heeft het talent om “open te staan”. In de context van groei gaat dit op voor openstaan voor nieuwe indrukken. Juist als het over je bedrijf gaat zijn we geneigd om focus te hebben op de bezigheden voor onze klant. En als je hier mogelijk niets meer kunt doen, verleg je de focus naar aspecten van de interne bedrijfsvoering (zoals de administratie). Omdat je zo gefocust bent op DOEN, sta je juist minder open voor nieuwe indrukken, signalen of mogelijkheden in relatie om te groeien. Het is dus belangrijk om even geen focus op IETS te hebben, maar juist alles even te laten, het maakt dat je meer open staat voor nieuwe dingen. Want juist nieuwe indrukken zijn jouw voeding voor groei. Het geeft inspiratie, ideeën, hoe “wild” dan ook, maakt niet uit, als je maar open staat!

Nieuwe indrukken opdoen kan op allerlei verschillende manieren. Het meest gemakkelijke is om te gaan lezen. Maakt niet uit wat, alles wat jou interesseert kan je inspiratie geven om te groeien. Het opdoen van nieuwe kennis zorgt altijd voor groei, lezen is het makkelijkste omdat je altijd nog wel een interessant boek in je kast hebt staan wat je nog niet hebt gelezen of kunt gaan googlen, of… Het zorgt ervoor dat je nieuwe kennis op doet.

Daarnaast is het altijd fijn om te luisteren; want ook dit biedt vaak nieuwe inzichten. Denk hierbij aal het luisteren naar podcasts, of het volgen van een mooie documentaire (kan ook prima als achtergrond, je zult versteld staan hoeveel je oppikt als je luistert en tegelijkertijd op je laptop werkt of autorijdt). De prettigste wijze inspiratie opdoen door te luisteren is voor mij is netwerken. Of dit nu 1 op 1 is, of tijdens een netwerkbijeenkomst. Altijd hoor ik weer iets moois, nieuws of boeiends wat ik nog niet wist of waar ik zelf nog nooit aan had gedacht, wat me weer voedsel geeft tot nadenken of een vervolg actie om hier meer over te willen weten, om zo te groeien.

Ook proeven en ruiken bieden perspectief en inspiratie, maar deze zijn vaak minder gangbaar of tastbaar. Deze beide manieren van indrukken opdoen om tot groei te komen vinden meer op een minder bewust niveau plaats. Wel kun je ze bewuster inzetten bij je inzichten, openminded zijn en groei bevordering. Bewust kiezen om NIETS te doen, of je “denkmodus”uit te zetten ( door yoga, meditatie, maar ook sporten) verfijnt en verscherpt deze vormen van indrukken opdoen. Meest bijzonder hierin vind ik vaak het onverwachte: doordat ik ontspannen een wandeling maakte met de hond, gedachteloos, rook ik ineens een heerlijke geur, die me een gevoel van trots bezorgde. Bij nader onderzoek bleek dat ik langs een bloeiend aardappelveld liep, dat sterk geurde door de pas gevallen regen en warme zon erop. Dit associeerde ik met de vroeger logeerpartijtjes bij mijn opa en oma, super gaaf. Mijn opa was altijd erg strikt en streng, maar die ene keer ( dat ik als klein meisje hem had geholpen met aardappels rooien uit hun immense moestuin) gaf hij me spontaan een knuffel met de woorden “Keurig gewerkt, lieve meid, ik ben trots op je

Sta open voor wat de omgeving je biedt en je wordt verrast met inspiratie om te groeien. En als jij ervoor kiest om te groeien, zul je vernemen dat je bedrijf met jou mee groeit, omdat jij weer meer weet, kent, ervaren hebt en dit met de opgedane inspiratie weer kan vertalen naar praktische uitvoeringen voor jouw bedrijf. (totdat het weer opnieuw begint te kriebelen 😉 Dus maak altijd gebruik van je talent voor groei: Open staan”, zodat jij én je bedrijf groeit; je nog meer mensen kunt helpen met jouw product of dienst, nog meer kunt betekenen voor jouw team, nog meer….. (wat jij wilt).

Wat zijn jouw talenten voor succes?

Ontdek wat voor talententype jij bent en welke talenten jou helpen voor rust in je hoofd, meer resultaat, groei en werkplezier?

“Ik voelde me echt verwend, even helemaal stil staan en aandacht voor mij alleen. Het op scherp zetten van mijn passie en kracht, het weer bewust inzetten van mijn talenten en oplossingen toepassen voor mijn valkuilen, gaf me de gezochte focus om actiegericht verder te kunnen met Yvori.”

Yvonne (www.yvori.nl)

“Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen.“

Marga

Workshops

Project in beweging

1 op 1 traject

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.