Hoe blijf ik ontspannen na de vakantie?

Hier, in het prachtige westen leven we haastig en zie ik vaak dat er weinig tot niet stil wordt gestaan. Letterlijk stil staan.  Even een stop, met je beide voeten bewust op de grond om te voelen, te ruiken te proven, te zien en te horen wat er om je heen gebeurt. Te leven in het NU, want uiteindelijk is dit bewuste moment ook zo weer over

Dit hier en nu, staat voor mij voor vrijheid, omdat het me de mogelijkheid geeft om te genieten, te beseffen dat dit moment er maar eenmalig is en nooit weer zal komen. Op “gewone” dagen moet ik me er toe zetten om het bewust toe te passen; even niets, even stilstaan en ervaren. Als ik dit doe dan kom ik tot rust,  het wordt stil in mijn binnenste en ik ben er, niet meer, niet minder.

En dit gevoel, deze momenten zijn voor mijn pure vrijheid. Omdat ik me licht,  luchtig en los van alles voel, simpelweg volledig vrij. Vrij van druk, vrij van moeten, vrij van mijn hoofd en gedachtes van moeten en willen pleasen.

En als ik dan weer in beweging kom vervaar ik altijd wee reen herkenningsmomentje, omdat mijn hoofd weer “aan”gaat en ik besef dat ik kan gaan plannen en bewust kiezen war ik mijn tijd aan ga besteden:  ‘de was doen of een blog schrijven? Een telefoontje plegen of toch even wandelen met de hond? Keuzes te over, maar doordat ik stil ben gaan staan is het vaak gemakkelijk, omdat ik in contact ben met mijzelf, mijn gevoel, mijn intuïtie en dus gewoonweg wéét wat me te doen staat.

.Het zijn voor mij de mooiste momenten van de dag en hoe vaker ik even stil sta en alles op scherp zet, en voel dat mijn gedachten wegsterven, hoe beter ik mij voel en hoe fijner ik ben in de omgang. Ik sta in lijn met mijzelf, niet in wat ik denk, maar mijn hoofd, hart en gevoel spreken samen, vormen een ritme wat van mij is, wat bij mij past, waardoor alles helder is en het maken van keuzes een eitje is, simpelweg we omdat ik gewoon na zo’n moment WEET wat ik ga doen.

Ik heb het  moeten leren, terug moeten halen, door gepland bewust stil te staan ( zie ook de piepje van Annemarie blog) maar het wordt een onderdeel van me. Het voelt goed, want ik ben volledig en mijn hoofd gaat er niet continue vandoor met mijn gedrag. Het helpt me om rustig te zijn, weloverwogen te genieten, van het proces en het resultaat. Of dit nu gaat om ingewikkelde vraagstukken zoals business strategie of om alle daagse dingen (“Mam, wat eten we vandaag?”). Door het te integreren in mijn dagelijkse leven verneem ik dat het een nieuwe gewoonte is geworden, de gewoonte om niet alleen te presteren naar wat anderen verwachten, vinden of kortom, wat mijn hoofd zegt, maar de gewoonte om ook mijn gevoel erbij te betrekken. Het maakt me krachtig, slagvaardiger en steviger en bovenal, het geeft met een fantastisch gevoel; vrijheid. In al haar facetten, iedere dag weer…

Herken je dit, voel jij je ook dagelijks VRIJ? Laat het me weten hoe jij dagelijks soepel en vol vertrouwen keuzes maakt en je vrij voelt.

Wat zijn jouw talenten voor succes?

Ontdek wat voor talententype jij bent en welke talenten jou helpen voor rust in je hoofd, meer resultaat, groei en werkplezier?

“Ik voelde me echt verwend, even helemaal stil staan en aandacht voor mij alleen. Het op scherp zetten van mijn passie en kracht, het weer bewust inzetten van mijn talenten en oplossingen toepassen voor mijn valkuilen, gaf me de gezochte focus om actiegericht verder te kunnen met Yvori.”

Yvonne (www.yvori.nl)

“Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen.“

Marga

Workshops

Project in beweging

1 op 1 traject

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.